Hoe komen wij tot tarieven

REGELT

NZA als uitgangspunt

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt jaarlijks tarieven vast voor de zorg in Nederland. Deze tarieven zijn gebaseerd op de kosten die zorgaanbieders maken om zorg te verlenen. De tarieven zijn onderverdeeld in verschillende sectoren, zoals de huisartsenzorg, de ziekenhuiszorg en de paramedische zorg.

Voor sommige sectoren, zoals de VVT , gelden maximumtarieven. De NZa stelt deze vast door een kostenonderzoek te doen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk bureau, waarbij gekeken wordt naar de kosten die zorgaanbieders maken om zorg te verlenen, zoals de kosten van personeel, accommodatie en apparatuur.

Tarieven bij CareMatch

Carematch stelt de tarieven, namens de te matchen ZZP’ers, op aan de hand van de tarieven van de NZA. Het uitgangspunt hierbij is dat er ten alle tijden nog voldoende marge overblijft voor een zorgorganisatie t.b.v. de coördinatie en administratie van de cliënt waar de zorg geleverd wordt.

Complexiteit maakt maatwerk

Bovenstaand klinkt eenvoudig. Helaas is het echter zo dat er veel verschillende afspraken bij een zorgorganisatie van toepassing kunnen zijn. Zo kan er verschil zitten in de te leveren prestaties, de niveaus van zorgverleners, en het percentage wat een zorgorganisatie in overeenstemming met verzekeraars en zorgkantoren daadwerkelijk krijgt.

Daarvoor worden tarieven ten alle tijden in onderling overleg met een zorgorganisatie vastgelegd.  


Waarom kies je voor CareMatch?

Zorgverleners en opdrachten door heel NL
Gekwalificeerde ZZP'ers
Betaal alleen bij geleverde zorg
Dezelfde dag nog een ZZP'er
Vervanging bij ziekte en uitval

Geliefd bij meerdere zorginstellingen

Weten wat CareMatch voor jou kan betekenen?

Direct hulp nodig?

Geef  jouw aanvraag nu door en wij nemen vandaag nog contact met je op!