Hoe installeer ik de beveiligings-app?

Ga op je smartphone naar de google PlayStore of naar de Apple AppStore. Zoek daar naar één van de mogelijke authenticator apps (zie ook hier) en installeer deze vanuit de store.

• Sla eventuele vragen t.a.v. betaalmogelijkheden van de Appstore of Playstore over via de optie ‘Overslaan’
  • Ga vervolgens op je computer (of iPad/Tablet) naar https://mijn.carematch.nl
  • Log in op de computer bij Carematch met je gebruikersnaam en wachtwoord, klik op GA VERDER
  • Kies voor de app zorgverlenersportaal.
  • Het volgende scherm zal verschijnen.
  • Pak nu je smartphone en open de Google Authenticator app dat je eerder geïnstalleerd hebt.
  • Evt. instellingen ten aanzien van je google account mag je overslaan
  • Kies voor ‘Account instellen door middel van het scannen van een streepjescode’
  • Geef evt. akkoord op dat de app toegang tot de camera van je telefoon krijgt
  • De telefoon zal nu een streepjescode willen scannen
  • Scan nu de QR-code van de computer met je smartphone
  • Je ziet dat er een code in de app op je smartphone komt met de vermelding Carematch Zorgverlener en jouw gebruikersnaam
  • Vul de code uit de app in op de computer in het vakje bij de streepjescode. Klik dan op GA VERDER
  • Je bent nu ingelogd.
  • Controleer nog even je telefoon of je het account nog moet toevoegen aan de app. (soms gaat dit vanzelf en soms moet je dit handmatig doen)
  • Laat deze app op je telefoon staan. Je hebt de app elke keer nodig bij het inloggen.